Perimätiedon mukaan Jouhkolan Hovin rannassa on sijainnut Hovin loistopäivinä rantakartano, josta Kiviniemen mökin tyyli onkin saanut innoituksensa. Kiviniemi on mökeistämme suurin, ja vuosien saatossa se on muuttunut vaatimattomasta saunamökistä viihtyisäksi rantahuvilaksi. 1950-luvun tienoilla paikalle rakennettu saunamökki sijaitsi aivan silloisen vesirajan tuntumassa, ja mökin rappusilta on tuolloin voinut hypätä suoraan järveen. Sittemmin järven pintaa on laskettu, ja vesiraja vetäytynyt kauemmas, mutta nykyinen Kiviniemen mökki sijaitsee edelleen juuri samalla paikalla. Vuonna 2005 tilan edellinen isäntä teki mökkiin perusteellisen remontin ja vuonna 2018 valmistunut ulko- ja sisätilojen kunnostus on kohentanut mökin ilmeen sille kuuluvalle tasolle muistuttaen menneiden vuosien rantakartanoelämästä.

Jouhkolan Lumon Kiviniemi -mökistä löytyy vuoteet kuudelle hengelle, ja tuvan sekä yläkerran levitettävillä vuodesohvilla saadaan tarvittaessa vielä kaksi lisävuodepaikkaa. Mökin alakerrasta löytyy makuuhuone, jossa on parivuode ja yksi yhden hengen vuode. Lisäksi alakerrassa sijaitsevat yhdistetty tupakeittiö/oleskelutila, eteinen, kylpyhuone/wc sekä puulämmitteinen sauna. Ulkoterassilta vie rappuset yläkertaan parvekkeelle, jonka kautta pääsee yläkerran aittakammariin. Oma sisäänkäynti yläkerran kammariin antaa yksityisyyttä ja rauhaa yläkerrassa majoittuville. Aittakammarista löytyy parivuode, yhden hengen vuode ja vuodesohva.

Keittiön varustukseen kuuluu astiasto kymmenelle, tarjoilu- ja keittoastiat, kahvin- ja vedenkeitin, mikroaaltouuni, jenkkikaappi, sähköhella ja -uuni sekä puutakka. Tuvan ison pöydän ääreen mahtuu kahdeksan henkeä, ja oleskelunurkkaus tarjoaa mukavan paikan rentoutumiseen.

Isot terassit, oma piha sekä yksityinen ja lapsiystävällinen uimaranta kutsuvat nauttimaan lomapäivistä ulkosalla, ja jos sadekuuro yllättää, voi vetäytyä vaikkapa parvekkeelle kuuntelemaan sateen ropinaa riippukeinussa.

Kaipaatko lomallesi pientä ohjelmaa, josta nauttisivat niin lapset kuin aikuisetkin? Osallistu Allin ja Nallin Lumous -retkelle!