Perimätiedon mukaan Jouhkolan Hovin rannassa on sijainnut Hovin loistopäivinä rantakartano, josta Kiviniemen mökin tyyli onkin saanut innoituksensa. Kiviniemi on mökeistämme suurin, ja vuosien saatossa se on muuttunut vaatimattomasta saunamökistä viihtyisäksi luomuhuvilaksi. 1950-luvun tienoilla paikalle rakennettu saunamökki sijaitsi aivan silloisen vesirajan tuntumassa, ja mökin rappusilta on tuolloin voinut hypätä suoraan järveen. Sittemmin järven pintaa on laskettu, ja vesiraja vetäytynyt kauemmas, mutta nykyinen Kiviniemen mökki sijaitsee edelleen juuri samalla paikalla. Vuonna 2005 entiseen saunamökiin tehtiin perusteellinen remontti, ja vuonna 2016 aloitettu ulko- ja sisätilojen kunnostus on kohentanut mökin ilmeen sille kuuluvalle tasolle ja muistuttaa menneiden vuosien rantakartanoelämästä.

Jouhkolan Lumon Kiviniemi -mökkistä löytyy vuoteet seitsemälle hengelle, ja tarvittaessa saatte lisävuodepaikat kahdelle hengelle tuvan levitettävälle vuodesohvalle. Mökin alakerrasta löytyy makuuhuone, jossa on parivuode ja yksi yhden hengen vuode. Lisäksi alakerrassa sijaitsevat tupakeittiö, eteinen, kylpyhuone/wc sekä puulämmitteinen sauna. Ulkoterassilta vie rappuset yläkertaan parvekkeelle, jonka kautta pääsee yläkerran aittakammariin. Aittakammarista löytyy parivuode ja kaksi yhden hengen vuodetta.

Keittiön varustukseen kuuluu astiasto kymmenelle, tarjoilu- ja keittoastiat, kahvin- ja vedenkeitin, mikroaaltouuni, jenkkikaappi, sähköhella ja -uuni sekä puutakka. Tuvan ison pöydän ääreen mahtuu kahdeksan henkeä, ja oleskelunurkkaus tarjoaa mukavan paikan rentoutumiseen.

Isot terassit, oma piha sekä yksityinen ja lapsiystävällinen uimaranta kutsuvat nauttimaan lomapäivistä ulkosalla, ja jos sadekuuro yllättää, voi vetäytyä vaikkapa parvekkeelle kuuntelemaan sateen ropinaa riippukeinussa.

Kaipaatko lomallesi pientä ohjelmaa, josta nauttisivat niin lapset kuin aikuisetkin? Osallistu Allin ja Nallin Lumous -retkelle!

Uusia kuvia tulossa mökin ilmeen uudistuttua...